Pão de Queijo Yoki

2,99

Nettogewicht: 250 gr

Houdbaarheidsdatum: 05-12-2021

Beschikbaarheid: Op voorraad

Artikelnummer: HMH161723 Categorie: Tag:

Pão de queijo van het merk Yoki is bakmix speciaal voor het maken van pão de queijo, ookwel bekend als chipa. Pão de queijo is Portugees voor kaasbrood en wordt veel gegeten in Brazilië. In Paraguay en het noorden van Argentinië is het bekend onder de naam chipa, wat brood betekent in Guaraní. Aan de mix hoeven slechts water en eieren toegevoegd te worden, wat de bereiding erg makkelijk en snel maakt. De mix bevat al kaas, maar wat extra kaas kan eventueel naar smaak toegevoegd worden. 

Bereiding:
Voor 250 gram mix heb je twee eieren en ongeveer 50 tot 100 ml water nodig.
1. Begin met het samenvoegen de 250 gram bakmix en de eieren in een kom en meng.
2. Terwijl je mengt voeg je steeds kleine scheutjes water toe, totdat het deeg zacht en homogeen wordt. Pas op dat je niet teveel water toevoegt! Om te kijken of het deeg genoeg vocht heeft, druk je het goed in: als er scheurtjes ontstaan is het nog te droog.
3. Pak steeds een stukje deeg om een balletje van ongeveer 3 tot 4 cm doorsnede van te rollen. Plaats de deegballetjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Let op dat je genoeg ruimte tussen de deegballetjes laat om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken tijdens het bakken.
4. Doe de bakplaat met de balletjes in een voorverwarmde oven (180°C) voor ongeveer 30 tot 40 minuten of totdat het deeg goudbruin kleurt.

Gewicht 0.28 kg

Ingrediënten

Ingrediënten: cassavezetmeel, gemodificeerd zetmeel, palmolie, zout, volledig gehard plantaardig vet (soja), glucosestroop, volle melkpoeder, weipoeder, kaaspoeder, boter, maltodextrine, gistextract, smaakstoffen, zuurteregelaar E270 en E340a (melkzuur en dikaliumfosfaat), rijsmiddelen E500(ii) en E339a (natriumbicarbonaat en dinatriumfosfaat), emulgator E471 (monoglyceriden en diglyceriden van vetzuren) en antioxidant E306 (alfa-tocoferol). BEVAT LACTOSE (MELK EN MELKDERIVATEN EN SOJA-DERIVATEN. Koel en droog bewaren.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per 100 g 
Energie  1783 kJ (423 kcal) 
Vetten  13 g 
waarvan verzadigd  7,2 g 
Koolhydraten  76 g 
waarvan suikers  2,1 g 
Eiwitten  0,6 g 
Zout  2,49 g