Aanbieding!

Colmaíz Pandeyuca

4,79

Nettogewicht: 1 kg

Houdbaarheidsdatum: 16-12-2021

Beschikbaarheid: Op voorraad

Artikelnummer: HMH31625 Categorie: Tag:

Kant-en-klare bakmix van het merk Colmaíz voor het maken van Colombiaanse pandeyuca. Dit kaasbroodje van cassavemeel komt uit het zuiden van Colombia en de kustregio’s van Ecuador, maar in heel Latijns-Amerika worden vergelijkbare versies met dezelfde naam gemaakt. Pandeyuca heeft in vergelijking met pandebono, chipa en pão de queijo een krokantere structuur.

Bereiding:
Voor de bereiding van 1 kilo bakmix heb je 700 tot 1000 gram geraspte/verbrokkelde kaas*, 70 gram boter, twee eieren en 500 tot 700 ml water nodig.
1. Doe 1 kilo bakmix en de kaas in een kom en meng.
2. Voeg de eieren, boter en een deel van het water toe en meng alles goed door elkaar. Tijdens het kneden van het deeg voeg je naar behoefte de rest van het water toe totdat je een zacht en vochtig deeg hebt dat makkelijk te vormen is.
3. Verdeel het deeg in kleine delen voor het maken van de balletjes met een diameter van ongeveer 3 tot 4 cm.
4. Leg de deegballetjes op een ingevette bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de balletjes om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken tijdens het bakken.
5. Doe de bakplaat in een voorverwarmde oven op 230°C en bak de
pandeyuca totdat ze hun maximale grootte bereiken. Verlaag daarna de temperatuur van de oven nar 180°C en bak totdat het deeg goudbruin is. De totale baktijd is ongeveer 30 minuten.

* In Colombia wordt de traditionele “costeño” kaas gebruikt. Dit is een verse kaas gemaakt van koemelk en heeft een lichtzure smaak. In het Nederlands wordt dit type kaas “meikaas” genoemd.

Gewicht 1.07 kg

Ingrediënten

Ingrediënten: maïszetmeel en gemodificeerd cassavezetmeel (E1420). KAN SPOREN VAN HAVER, LACTOSE EN SOJA BEVATTEN. Koel, droog en schoon bewaren.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per 100 g 
Energie  1476 kJ (353 kcal) 
Vetten  0 g 
waarvan verzadigd  0 g 
Koolhydraten  88 g 
waarvan suikers  0 g 
Eiwitten  0 g 
Zout  0 g