Colmaíz Pandebono

5,99

Nettogewicht: 1 kg

Houdbaarheidsdatum: 31-12-2021

Uitverkocht

Artikelnummer: HMH3162 Categorie: Tag:

Kant-en-klare bakmix van het merk Colmaíz voor met maken van Colombiaanse pandebono. De pandebono is afkomstig uit de regio Valle del Cauca, maar wordt in heel het land gegeten bij het ontbijt of bij de koffie als broodvervanger.

Bereiding:
Voor de bereiding van 1 kilo bakmix heb je 1 kilo geraspte/verbrokkelde kaas*, 250 gram boter en ongeveer 650 ml water nodig.
1. Doe 1 kilo bakmix en de kaas in een kom en meng.
2. Voeg de boter en een deel van het water toe en meng alles goed door elkaar. Tijdens het kneden van het deeg voeg je naar behoefte de rest van het water toe totdat je een zacht en vochtig deeg hebt dat makkelijk te vormen is.
3. Verdeel het deeg in kleine delen voor het maken van de karakteristieke rondjes. Rol hiervoor het deeg in staafjes van ongeveer 1 cm dik en maak vervolgens een lusje door de twee uiteinden op elkaar te drukken.
4. Leg de rondjes vervolgens op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de rondjes om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken tijdens het bakken.
5. Doe de bakplaat in een voorverwarmde oven op 260°C en bak voor 10 tot 12 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Zorg ervoor dat je niet over de 12 minuten baktijd gaat omdat de textuur van de
pandebono dan significant kan veranderen en het deeg dan meestal uitdroogt.

* In Colombia wordt de traditionele “costeño” kaas gebruikt. Dit is een verse kaas gemaakt van koemelk en heeft een lichtzure smaak. In het Nederlands wordt dit type kaas “meikaas” genoemd. Mocht je deze kaas niet kunnen vinden kun je ook feta of een vergelijkbare kaas gebruiken.

Gewicht 1.07 kg

Ingrediënten

Ingrediënten: gemodificeerd cassavezetmeel (E1420), maïszetmeel, suiker, voorgekookt maïsmeel en zout (natriumchloride). Koel, droog en schoon bewaren.

Voedingswaarden

Voedingswaarden per 100 g 
Energie  1470 kJ (350 kcal) 
Vetten  0 g 
waarvan verzadigd  0 g 
Koolhydraten  88 g 
waarvan suikers  5 g 
Eiwitten  0 g 
Zout  0,15 g