makkelijk recept voor het maken van traditionele paraguayaanse mbeyú

Mbeyú

Wat is mbeyú?Mbeyú is een typisch gerecht van die Guaraní-indianen dat voornamelijk gegeten wordt in Paraguay en de aangrenzende regio’s in Argentinië en Brazilië. Mbeyú betekent zoiets als “geplette taart” en kan vergeleken worden met een Mexicaanse tortilla, pannenkoek of rond, dun broodje dat, net als de Paraguayaanse chipa, gemaakt wordt van cassavezetmeel en Paraguayaanse …

Mbeyú Lees verder »

makkelijk recept voor het maken van Argentijnse chimichurri grillsaus

Zelfgemaakte chimichurri

Wat is chimichurri?Chimichurri is dé grillsaus bij elke Argentijnse, Uruguayaanse en Paraguayaanse barbecue. De hoofdingrediënten zijn peterselie, knoflook, ají molido (Argentijnse rode peper), azijn, olie en een beetje zout. Aan deze basis worden meestal nog andere aromatische kruiden naar smaak toegevoegd zoals oregano, tijm, rozemarijn, laurier, paprikapoeder, peper, ui en lente-ui. Deze unieke combinatie van …

Zelfgemaakte chimichurri Lees verder »

Makkelijk recept voor kip in achiotesaus

Kip in achiotesaus

Kip in achiotesaus is een smaakvol gerecht en makkelijk te bereiden. De marinade van achiote met kruiden en sinaasappelsap brengt de kip goed op smaakt en zorgt er ook voor dat het vlees niet uitdroogt.    Achiote is een veel gebruikt condiment in de Mexicaanse keuken voor sauzen en marinades voor kip, vis, zeevruchten, en …

Kip in achiotesaus Lees verder »

zelfgemaakte argentijnse zandkoekjes gevuld met dulce de membrillo

Argentijnse zandkoekjes

Zandkoekjes zijn welbekende koekjes die hun naam te danken hebben aan het korrelige/zanderige deeg. Deze koekjes worden wereldwijd gegeten, zo ook in Argentinië waar ze bekend zijn als “pepas”. De Argentijnse zandkoekjes kenmerken zich door de typische vullingen waarvan dulce de membrillo (kweepeergelei) de bekendste is. De koekjes vinden hun oorsprong in de vele banketbakkerijen …

Argentijnse zandkoekjes Lees verder »

zelfgemaakte chocoladekoekjes

Zelfgemaakte chocoladekoekjes

Koekjes zijn zonder twijfel een van de meest populaire tussendoortjes wereldwijd. Er zijn eindeloos veel variaties te bedenken zoals met chocoladestukjes, amandelen, van haver, kokos, pistachenoten, gevuld met jam of in verschillende vormen: rond, vierkant, hartjes, sterretjes of andere figuurtjes. Een echte klassieker en door vele geliefd is het chocoladekoekjes. Daarom kan het traditionele Latijns-Amerikaanse …

Zelfgemaakte chocoladekoekjes Lees verder »

zelfgemaakte pionono gevuld met dulce de leche

Pionono

Wat is pionono?Pionono is een erg bekende bereiding in Spaanstalige banketbakkerijen die bestaat uit een stuk opgerold luchtig deeg gevuld met bijvoorbeeld dulce de leche. De originele pionono is afkomstig uit de Spaanse stad Granada vanwaar het is meegenomen door kolonisten naar Latijns-Amerika. Vandaag de dag is het gebakje erg populair in heel Latijns-Amerika en …

Pionono Lees verder »

recept voor een kop warme chocolade

Warme chocolade

Volgens een eeuwenoude Mexicaanse legende was de cacaoboom een gift aan de mens van de Azteekse God Quetzalcoatl. Hiervan is ons woord “cacao” afgeleid wat in het Griek “eten van de goden” betekent. Cacao vormt de basis van chocolade dat op zijn beurt in een veelvoud aan recepten en bereidingen gebruikt wordt. Hoewel warme chocolade …

Warme chocolade Lees verder »

zelfgemaakte argentijnse alfajores van melkchocolade en witte chocolade

Zelfgemaakte alfajores

Hoe kun je alfajores met dulce de leche zelf maken?Alfajores zijn een typisch dessert of zoetigheid uit Latijns-Amerika. Er is niets lekkerder dan genieten van een alfajor van chocolade gevuld met dulce de leche bij bijvoorbeeld een bakje koffie. Het recept van één van de meest bekende en gegeten koekjes in heel Latijns-Amerika mag daarom …

Zelfgemaakte alfajores Lees verder »

zelfgemaakte alfajores van maizena gevuld met dulce de leche bedekt met kokosschaafsel

Alfajores van maïzena

Wat zijn alfajores van maïzena?De alfajores van maïzena zijn in Argentinië een erg populaire vorm van alfajores. Het deeg voor de ronde koekjes wordt gemaakt van maïzena met een laagje van dulce de leche. De alfajor wordt meestal in kokosschaafsel gedoopt waardoor de kokos blijft plakken aan de dulce de leche. Wanneer worden alfajores van …

Alfajores van maïzena Lees verder »