makkelijk recept voor de typische en traditionele paraguayaanse soep borí borí

Borí Borí

Borí Borí is een traditionele soep die afkomstig is van de Guaraní-indianen en is tegenwoordig onderdeel van het cultureel erfgoed van Paraguay. De soep bestaat uit diverse groenten en ronde maïsballetjes met kaas, vergelijkbaar met de Italiaanse gnocchi. Meestal wordt er kip of rundvlees, zoals ossobuco, aan de soep toegevoegd. De naam van dit gerecht …

Borí Borí Lees verder »

makkelijk recept voor het maken van traditionele sopa paraguaya

Sopa Paraguaya

De sopa paraguaya (Paraguayaanse soep in het Nederlands) is en van de meest bekende traditionele gerechten uit de Paraguayaanse keuken. Ondanks zijn naam is het geen soep, maar een soort hartige en luchtige cake. Deze cake wordt bereid op basis van maïsmeel, varkensvet (reuzel), ui, ei, melk en “queso paraguay” (een verse Paraguayaanse kaas gemaakt …

Sopa Paraguaya Lees verder »

makkelijk recept voor het maken van traditionele paraguayaanse mbeyú

Mbeyú

Wat is mbeyú?Mbeyú is een typisch gerecht van die Guaraní-indianen dat voornamelijk gegeten wordt in Paraguay en de aangrenzende regio’s in Argentinië en Brazilië. Mbeyú betekent zoiets als “geplette taart” en kan vergeleken worden met een Mexicaanse tortilla, pannenkoek of rond, dun broodje dat, net als de Paraguayaanse chipa, gemaakt wordt van cassavezetmeel en Paraguayaanse …

Mbeyú Lees verder »

makkelijk recept voor het maken van ecuadoraanse seco de pollo

Seco de pollo

Wat is seco de pollo?Seco de pollo, of seco de carne, is een stoofpotje dat veel gegeten wordt in Peru en Ecuador. Het gerecht wordt bereid door een vleessoort naar keuze te marineren en te stoven in een zure saus zoals chicha (een alcoholische drank gemaakt van gefermenteerde maïs), bier, sinaasappelsap of azijn. Seco de …

Seco de pollo Lees verder »

makkelijk recept voor het maken van Argentijnse chimichurri grillsaus

Zelfgemaakte chimichurri

Wat is chimichurri?Chimichurri is dé grillsaus bij elke Argentijnse, Uruguayaanse en Paraguayaanse barbecue. De hoofdingrediënten zijn peterselie, knoflook, ají molido (Argentijnse rode peper), azijn, olie en een beetje zout. Aan deze basis worden meestal nog andere aromatische kruiden naar smaak toegevoegd zoals oregano, tijm, rozemarijn, laurier, paprikapoeder, peper, ui en lente-ui. Deze unieke combinatie van …

Zelfgemaakte chimichurri Lees verder »

Makkelijk recept voor kip in achiotesaus

Kip in achiotesaus

Kip in achiotesaus is een smaakvol gerecht en makkelijk te bereiden. De marinade van achiote met kruiden en sinaasappelsap brengt de kip goed op smaakt en zorgt er ook voor dat het vlees niet uitdroogt.    Achiote is een veel gebruikt condiment in de Mexicaanse keuken voor sauzen en marinades voor kip, vis, zeevruchten, en …

Kip in achiotesaus Lees verder »