receta para bizcocho de harina de maíz morado

Paarse Maïscake

Vandaag vertellen we je hoe je paarse maïscake maakt. De opvallende kleur van de cake is te danken aan het paarse maïsmeel waar het van gemaakt is. De paarse maïs is een van de sterkste antioxidanten ter wereld aangezien het cholesterol verlagen werkt en de bloedcirculatie bevorderd. Deze opvallende maïssoort komt uit het Andesgebergte, waar het nog steeds verbouwd wordt.   

De paarse maïscake is lekker, opvallend van kleur en bovendien glutenvrij.  
 
Ingrediënten 
– 200 gram paarse maïsmeel 
– 150 gram suiker 
– 100 gram boter (gesmolten of op kamertemperatuur) 
– 5 eieren  
– 4 gram gist 
– citroenrasp of vanille aroma (optioneel) 
 
Bereiding 
1. Doe de eieren en suiker in een kom en klop goed door elkaar met behulp van een elektrische mixer. Na ongeveer 10 minuten is het mengsel goed opgeklopt tot een egaal beslag.  
2. Voeg nu de boter en eventueel de citroenrasp of vanille aroma toe en mix deze door het beslag.  
3. Meng nu het maïsmeel en de gist door het beslag met behulp van een lepel of spatel.  
4. Verwarm de oven alvast voor op 170ºC. Ondertussen vet je een bakblik in en giet je vervolgens het beslag erin. 
5. Bak de cake gedurende 1 uur op 170ºC. Controleer af en toe of het niet te hard gaat en verlaag de temperatuur indien nodig. Als je niet zeker weet of de cake al goed is, kun je er met een mesje in prikken: komt het mes er schoon uit dan is de cake goed. 
6. Laat de cake 10 tot 15 minuten afkoelen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker voordat je hem serveert.  

Waar kan ik paarse maïsmeel kopen? 
Het paarse maïsmeel voor het maken van de cake vind je in onze winkel