makkelijk recept voor het maken van latijns-amerikaanse maïspannenkoekjes

Maïspannenkoekjes (arepas de choclo)

Voor de liefhebbers van maïs en pannenkoeken hebben we het perfecte recept: Latijns-Amerikaanse maïspannenkoekjes of in het Spaans arepas de choclo. Het verschil met de gewone arepa is dat deze versie zoet van smaak is en dat hij gemaakt wordt van een maïsbeslag in plaats van een maïsdeeg. De bereiding en het beleg van deze maïspannenkoekjes verschillen per land en regio: op een bakplaat, in de koekenpan of de oven en belegd met boter, panela of (riet)suiker, stroop, slagroom, kaas, ham en/of ei. Deze zoete arepa’s worden zoal bij het ontbijt of ‘s middags bij de koffie gegeten.

Ingrediënten voor 8-10 pannenkoekjes
– 1 kopje zoete maïs mix
– 1 kopje water
– 1/4 kopje melk

Bereiding
1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix met behulp van een garde of een vork tot je een egaal beslag krijgt.
2. Laat het beslag vervolgens 6 minuten rusten en roer af en toe even door. Controleer of het beslag de juiste dikte heeft en corrigeer met een lepeltje maïs mix of vocht indien nodig.
3. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er wat olie of boter in om de pannenkoekjes te kunnen bakken.
4. Roer nog een laatste keer in het beslag voordat je begint met bakken. De gangbare hoeveelheid is twee lepels beslag per pannenkoekjes, maar je kunt de hoeveelheid beslag, de grootte en dikte natuurlijk zelf naar smaak bepalen.
5. Bak de pannenkoekjes 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Vergeet niet om de pan opnieuw in te vetten voordat je er een nieuwe portie beslag in doet.
6. Serveer de maïspannenkoekjes met boter, kaas, ham, stroop of elk ander ingrediënt naar smaak.

Waar kan ik zoete maïs mix kopen?
De zoete maïs mix voor het maken van maïspannenkoekjes vind je in onze winkel.